www.spartak-pleven.bg
https://spartak-pleven.bg/forums/

История на Спартак
https://spartak-pleven.bg/forums/viewtopic.php?f=19&t=9
Страница 1 от 1

Автор:  getsov [ 04 Мар 2010, 09:13 ]
Заглавие:  История на Спартак

Тук скоро ще публикувам нова подробна история на Спартак, заедно с родословно дърво на отбора! Ще направим и съкратена история, която ще разпратим по всички възможни сайтове, посветени на български отбори. Навсякъде историята на Спартак изобилства от големи неточности, които я правят напълно сбъркана.

Автор:  Мармот [ 04 Мар 2010, 10:19 ]
Заглавие:  Re: История на Спартак

За графично оформяне на "дървото" ще съдействам :mrgreen:

Автор:  Болшевик [ 06 Дек 2011, 18:51 ]
Заглавие:  Ново пет??????????????

Цитат:
Футбол в Плевен има от 1915 година
06.12.2011 15:03

Първият футболен клуб в Плевен е създаден преди 96 години. Това съобщи Христо Недялков, председател на туристическото дружество "Кайлъшка долина" в областния град. Той уточни, че историята на футбола е свързана с туристическото движение, защото футболният тим е основан на 14 юли 1915 година в рамките на юношеското туристическо дружество "Развитие". Името на първия плевенски футболен клуб е "Скобелев", добави Недялков.
Този петък (9 декември) туристическото дружество в Плевен се подготвя да отбележи 110 години от своето създаване. На тържеството се очаква да присъства председателят на парламента Цецка Цачева, която е дългогодишен член на най-масовия клуб в дружеството - по пешеходен туризъм, посочи Недялков. Той каза, че и синът й от малък започвал да се обучава в клуба за ски-спорт към туристическото дружество. Ненавършил 13 години, той участвал в държавното първенство, премерил сили във възрастовата група на 16-годишните и спечелил бронзов медал.

http://football24.bg/novina/64891-futbo ... 915-godina


Ако това е вярно, защо този въпросният господин Недялков е мълчал като ГЪЗ толкова години или по примера на Борат (Тодор Батков) иска да пише нова собствена история?

Автор:  Мармот [ 06 Дек 2011, 19:25 ]
Заглавие:  Re: История на Спартак

Това е глупост, неподплатена с факти и документи!
Светослав Обретенов го е написал във своята "библия" на Плевенския футбол... Да, мачове са се играели и рпеди това, но всичко е било разпокъсано и не официално! Затова и 1919г. се смята за родна на футбола в града ни, тогава нещата придобиват по-официален и организиран характер!

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/