www.spartak-pleven.bg
https://spartak-pleven.bg/forums/

ВОЛЕЙБОЛЕН КЛУБ СПАРТАК ПЛЕВЕН
https://spartak-pleven.bg/forums/viewtopic.php?f=18&t=1041
Страница 1 от 1

Автор:  STORGO FIRM [ 17 Дек 2018, 18:38 ]
Заглавие:  ВОЛЕЙБОЛЕН КЛУБ СПАРТАК ПЛЕВЕН

Прикачени файлове:
VC_SPARTAK_LOGO.png
VC_SPARTAK_LOGO.png [ 88.94 KiB | Прегледано 5969 пъти ]

За пръв път от много години Спартак има отбор и при мъжете. Това са юношите до 19г. които наскоро записаха първа победа за сезона след обрат от 0:2 до 3:2 над Ботев Враца !
Треньор е Марияна Костова.

Автор:  STORGO FIRM [ 23 Дек 2018, 22:31 ]
Заглавие:  Re: ВОЛЕЙБОЛЕН КЛУБ СПАРТАК ПЛЕВЕН

Цитат:
ВК Спартак 1996 възроди позабравена традиция в Плевен – мъжкият волейбол. Стори през го преди няколко месеца със сформирането на отбор за юноши старша възраст.

„Харесах тези момчетата през миналата учебна година по време на участието им в Ученическите игри. В Плевен отдавна не е имало мъжки волейбол. Това обаче не е основната причина за решението ми. В днешно време е задължително да дадем шанс на всички, които имат желание да спортуват и най-вече на децата и младите хора. За това се захванах. Отборът селектирахме основно от няколко училища – СУ „Стоян Заимов“, Математическа гимназия „Гео Милев“ и Професионална гимназия по електроника и химични технологии „Проф. Асен Златаров““, разказва треньорът на юношеския Спартак 1996 – Мариана Костова.

Смело решение. Всеки старт на подобна инициатива обаче крие доста рискове.

„Още преди да започнем бях наясно, че състезателите ни не са научени технически, нямат нужните умения и не са подготвени тактически.

Никога не са били отбор и колектив. Не са участвали в официално състезание. Друг проблем е осигуряването на финансиране, което е необходимо за участието на такъв отбор. Единственият плюс на тези момчета бе огромното желание да третират и играят“, уточнява една от най-добрите плевенски волейболистки.

Воденият от нея състав дебютира в квалификационна група Е на държавното първенство по волейбол. Есенният дял приключи, а спартаковци го завършиха на последното място в класирането.

„Лидерът Изгрев /Ябланица/ и едноименния тим на Тетевен, който е на второ място се открояват над останалите. Личи си, че с техните състезатели е работено от детска възраст, докато нашите тренират едва от края на 10-и и в 11-и клас. Останалите отбори не ни превъзхождат като потенциал. Просто дават максимума от себе си в мачовете и предимството им е, че имат повече опит, който пък им дава самочувствие и увереност. Ние играем страхливо за да не сбъркаме, което допълнително ни затруднява. Някои от състезателите ни работят за да издържат семействата си. Занимават се и с други спортове. Нямаме достатъчно време за подготовка. Тренираме по веднъж в седмицата, заради изброените по-горе причини. Това е крайно недостатъчно“, поясни Костова.

Въпреки проблемите тя е оптимист за представянето на волейболистите й във втория етап на група Е.

„Освен изброените негативи има и положителни неща. Въпреки че работим едва от няколко месеца ясно се вижда, че има израстване в отбора. Вярвам, че през пролетния дял на първенството ще сме доста по-добри. Очаквам да сме по-напред в класирането, защото сегашната ни позиция в него не реалната с оглед възможностите на всички участници“, категорична е Мариана Костова.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/