getsov написа:
Неприятна загуба с 0:3 в Горна Оряховица, но в момента това са реалностите. Явно е много важно как започваме мачовете. Срещу Поморие се видя, че като отбележим първи, нещата стават съвсем различни. В крайна сметка този сезон ще са ни важни точките, а не толкова с колко губим.
Факт е, че имаме далеч по-благоприятна програма до края на годината и от Струмска слава, и от Поморие, и от Черноморец, а Спартак (Варна) също може да се окажат в неизгодна позиция. И на трите отбора им предстоят само по 3 домакинства, а ние имаме 5, от които 2 са срещу Струмска слава и Черноморец. Има и няколко мача между конкурентите ни, които при определено развитие може да са благоприятни за нас. Изоставането ни е само 6 точки.
Предстоят ни следните мачове до края на 2019 г.:
Спартак - Струмска слава - задължителна победа
Верея - Спартак - анулиран
Спартак - Септември - и Х ни устройва
Литекс - Спартак - и Х ни устройва
Спартак - Черноморец (Бч) - задължителна победа
Кариана - Спартак - загубата е допустима
Спартак - Нефтохимик - задължителна победа
Спартак - Хебър - и Х ни устройва
Поне според мен, Спартак има 3 задължителни мача, в които да победи и още 4, от които всяка спечелена точка ще е в плюс. Мисля, че е реалистично да зимуваме с актив от поне 12 т. Едва ли ще ни стигнат да сме над чертата, но съм сигурен, че ще съкратим моментната разлика от 6 т. до нея и на пролет запазваме реални шансове за спасение.
Завиждам ти на оптимизма и хубавите сметки-честно!!! За мен погледнато реално, за да се спасим тази година трябва да стане чудо от планетарен характер. А и кому е нужен отбор, който не играе в Плевен??!? И ако другаря спартански пак спечели, накъдето май отиват нещата, ще има да чакаме да си оправим стадиона с години......