dlmf написа:
:lol: Добре де сега Спартак 1919 коя година е основан- 1931, 1932, 1948 или някоя друга ?

Отговарям максимално кратко и ясно. Годината 1919 е сложена в името на Спартак, защото клубът е наследник на ЦЯЛАТА футболна традиция на град Плевен, а през 1919 г. година е основат първият клуб в града с името Скобелев. През 1931 г. е основан ФК Белите орли, който през 1946 г. е преименуван на Републиканец, а малко по-късно на СПАРТАК. Той бързо се очертава като представителният отбор на Плевен и постепенно в него се вливат останалите футболни клубове и по този начин Спартак обединява футболната традиция на града.
С две думи - Спартак е пряк наследник на основания през 1931г. клуб Белите орли и косвен наследник на всички останали клубове в Плевен.
Ето защо аз съм на мнение, че като символ на отбора може да се използва и бял орел (или 3 бели орела). Също така си мисля, че като представителен отбор на Плевен за символи на Спартак могат да послужат и символите на града - Панорамата, Мавзолея и т.н., включително и символи от Освобождението - оръдия, пушки, щикове и т.н. Те са изключително характерни за Плевен и ще подчертават чудесно силната връзка на отбора и привържениците му с Плевен и с героичното му минало!