И аз с когото говоря, всеки е на мнение, че най-доброто решение за бъдещето на Спартак е той да стане общински отбор. Има примери на доста функциониращи по този начин клубове и опит може да се почерпи. Но основен проблем според мен е липсата на инициативност у местната власт по отношение на спорта. Ето защо трябва да се потърси широка обществена подкрепа за една такава идея.
Друг проблем са останалите спортни клубове. Ето един цитат от Дарик с думи на кмета:
Цитат:
„Казаха ми: добре - вие давате 130 000 за всички видове клубове, плюс още 100 000 за младежки спортни прояви. Как ще дадете за футбола 300 000. Това беше въпросът на цялата спортна общественост", каза кметът и сподели, че коментарът е бил, че в Плевен баскетболът е в „А" група, в Плевен има клубове по карате с призьори от национални и европейски шампионати. Така се оказва, че едва ли не, кметът дискриминира останалите клубове.
Крайно време е Община Плевен за разграничава спортовете с висока обществена подкрепа от останалите. И точно тук може би е разковничето. Защо футболните и баскетболните хора в града не си подадат ръка и заедно да се търси бъдеще на ФК и БК Спартак като общински клубове?