Fen1967 написа:
В момента стадиона се продава от ПИБ за 1,45 милиона лв.
Fen1967 написа:
Кой е собственик на стадиона последно? Да не е купен вече?
1,45 мил. лв. вероятно е началната цена от която ще тръгне пазарлъка с ПИБ, ако някой се навие да го купува, защото на снимките пише: "Цена по договаряне" и чак най-отдолу е посочена тази цифра. Справка тук -
https://www.imoti-fibank.bg/%D1%81%D1%8 ... 4697629-p/Fen1967 написа:
Според мен единствен начин е общината да го закупи,иначе не виждам как може да прави подобрения с общински пари.
Не е невъзможно община да си го откупи, но с в момента управляващите Плевен това е само в сферата на фантастиката. Не че Спартански и кукловода му Зеленогорски не направиха преди години подобна афера с автогарата...., но за спорта в Плевен са доказали твърде убедително в предходните им три мандата управление (1999-2011 г.) и в сегашния, че не им пука за него, мразят го и го убиват съвсем съзнателно и умишлено.
Fen1967 написа:
Има и друг вариант според мен-да замени стадион "Плевен" със стадион "Белите орли". Мисля си, че ако това стане банката може и да доплати на общината доста пари /поне 500 хил, тъй като стадиона "С.Алексиев" е на хубаво място,близо е до градската част и на негово място доста неща могат да се построят.Това е само мое съждение,дано някой от общината мисли подобно))))))).Може да се намерят и пари за ремонти от разликата при замяната.За целта трябва бързо решение на ОС-Плевен. Когато Спартак е играл на комунистическия стадион нищо добро не е видял,най-много някой равен.На стадион "Спартак" преди десетилетия биехме Левски,Славия, , Ботев,Берое.Рядко някой излизаше от там непобеден.Дано си го върнем!!!!!!111
Това подчертаното в червено вероятно е неизпълнимо в близките 2-3 десетилетия. Не ми се рови сега да намеря с какво предназначение е вписан ст. "Слави Алексиев" в общия устройствен на План на града. Но при всички положения е вписан както и ст. "Спартак" (Белите орли) -
"С трайно предназначение на територията - урбанизирана, начин на трайно ползване - стадион."
Днес 7 годишните имат смартфони, плейстейшъни, нинтендо, лаптопи, айпади… На тази възраст аз имах книжки за оцветяване, гуменки, прашка, тръба за фунийки, лагерна количка, хавайско копие от пръчка и вилица, но имах въображение и детство…